Eenhoorn bento
2854

Ben je op zoek naar een alternatief voor de dagelijkse boterham? Geef eens gezonde muffins mee naar school!
Tip: bak de muffins in allerlei leuke figuren, dat wordt smullen!

Benodigdheden:
– Mengkom
– MuffinvormenDino Muffin vormBento tip:Maak een voorraadje muffins en vries ze in. Ontdooi ze een avond van tevoren en eet ze als ontbijt of neem ze mee in de bento.

Chia-kokos muffins
Ingrediënten:

– 15 gram kokosrasp
– 15 gram havermout
– 1 banaan
– 2 eieren
– 1 el. chiazaad
– 1 tl. (wijnsteenzuur-) bakpoeder

Bereiding:
– Mix alle ingrediënten, behalve het chiazaad, met een staafmixer tot een fijn beslag.
– Roer het chiazaad door het beslag.
– Giet of lepel het beslag in de vormpjes.
– Bak af in de Airfryer: 6-7 minuten op 160 graden. Of:
– Bak af in de oven: 12-15 minuten op 180 graden.

Tip: door het chiazaad na het mixen aan het beslag toe te voegen krijgen de muffins een lekkere crunchy bite.

Blauwe bessen muffins

Ingrediënten:
– 250 gr. amandelmeel
– 150 gr. blauwe bessen
– 75 gr. kokosolie (gesmolten)
– 50 gr. Erythritol (zoetstof), of minder als je het minder zoet wilt.
– 80 ml.  amandelmelk (ongezoet)
– 3 eieren
– 1 tl. bakpoeder
– 1 tl. zout
Optioneel: 1 tl. vanille-extract

Bereiding:
– Warm de oven voor op 180 graden.
– Meng in een kom amandelmeel, zoetstof, bakpoeder en zout.
– Klop de gesmolten kokosolie, amandelmelk en eieren erdoor.
– Roer de bessen voorzichtig door het beslag.
– Schep het beslag in de muffinvormen.
– Bak de muffins 20 tot 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
Laat ze volledig afkoelen en smullen maar!

Gezonde brownies

No-guilt brownies die je zelfs als ontbijt kunt eten. Of als lunch, als tussendoortje of… nouja, probeer ze maar eens te laten staan 😉

Ingrediënten:
– 1 medium avocado (geschild, ontpit en geprakt)
– 100 gr. gemengde noten (ongezouten, ongebrand)
– 60 gr. kokosolie (gesmolten)
– 60 gr. notenpasta (amandel)
– 70 gr. Erythritol (zoetstof)
– 40 gr. cacaopoeder
– 2 eieren
– 1/2 tl. bakpoeder
– 1/2 tl. zout

Bereiding:
– Warm de oven voor op 180 graden.
– Hak de noten fijn.
– Roer in een kom alle ingrediënten goed door elkaar tot een dik beslag.
– Schep het beslag in de muffinvormen.
– Bak de muffins 25 – 30 minuten in de oven, tot de bovenkant droog is.
Laat ze volledig afkoelen en smullen maar!

De muffins zijn 5 dagen houdbaar in de koelkast.

× WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday