Little Lunchbox Bento cups
1085

Kinderen hebben een natuurlijke neiging om kleine, diverse snacks te verkiezen boven grote maaltijden. En dat is precies de reden waarom jij jouw kind zo blij maakt met een bento!

Waarom worden onze kids zo blij van al die kleine hapjes?

  • Visuele aantrekkingskracht: verschillende kleuren, vormen en texturen zijn visueel aantrekkelijker voor kinderen. Het moedigt ze aan om te proeven en te eten.
  • Gevoel van autonomie: kleine snacks geven kinderen een gevoel van controle en keuze. Ze kunnen zelf beslissen welke snacks ze willen eten en in welke volgorde.
  • Gemakkelijk te hanteren: kleine hapjes zijn gemakkelijk vast te houden en te eten met kleine handen. Dit vergroot de zelfredzaamheid van kinderen en maakt het gemakkelijker voor ze om zelfstandig te eten.
  • Diversiteit van smaken: door een variatie aan snacks aan te bieden, kunnen kinderen een breed scala aan smaken ervaren. Dit kan hen helpen nieuwe voedingsmiddelen te ontdekken en smaakvoorkeuren te ontwikkelen.
  • Afwisseling en aantrekkingskracht: door het eten leuk op te maken met bento accessoires, blijft het eten interessant en spannend voor kinderen.
  • Portiecontrole: kleine snacks helpen bij het controleren van de portiegrootte voor kinderen. Ze kunnen kleine hoeveelheden eten en indien nodig meer nemen, waardoor overeten wordt voorkomen.

Zorg ervoor dat de snacks gezonde opties bevatten, zoals groenten, fruit, volkoren granen en eiwitten. Op die manier kunnen kinderen er volop van genieten terwijl ze essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen.

Little Lunchbox Strawberry - 5 vakken

Geef elke snack een eigen plekje, bv. in de vakjes van een Bentobox of in Siliconen Vormpjes. Werk met Bento Uitstekers om leuke figuren van de hapjes te maken en gebruik Bento Prikkers om de figuren op te maken in een Thema waar jouw kind helemaal blij van wordt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

× WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday