Gezonde lunchbox snack tips

Een kleine lekkernij in de lunchbox is een traktatie waar elk kind blij van wordt!

Je kunt zelf makkelijk gezonde snacks maken maar er zijn ook van die dagen waarop het fijn is als je het kant en klaar uit je keukenkastje kunt pakken. We verzamelden een aantal gezonde kant-en-klare snack tips voor tijdens het tien-uurtje of als lekkernij in de lunchbox. Je vindt deze producten in de natuurvoedingswinkel (Ekoplaza)  of in de supermarkt.


RepenNakd

Een voedzame reep is een goed tussendoortje én een lekkere snack. Kies het liefst voor een reep zonder kunstmatige toevoegingen. Onze favorieten zijn de fruit-en notenrepen van Nakd. De repen zijn gluten, tarwe en lactosevrij. En zó lekker!

Nakd repenKoekjesLetterkoekjes
Het is even zoeken als je een koekje wilt dat verantwoord én lekker is. De Koekemannetjes van Organix en de letter koekjes van De Kleine keuken zijn onze favorieten. De koekemannetjes zijn leuk in thema bento’s en met de letterkoekjes maak je leuke of lieve woordjes. Ze passen perfect in het treat-vakje van de Yumbox.

bento koekjes

Fruitrolletjesbear yoyo's
Fruit leathers worden ze ook wel genoemd en ze zijn erg populair! Je kunt ze makkelijk zelf maken van jouw lievelingsfruit. Om de mooie rolletjes te maken moet alleen wel een paar uur de oven aan. Toen we de Fruit yo yo’s van Bear zagen liggen in de winkel waren wij dan ook gelijk fan! Een supergezond snoepje voor in de bento.

Bear yo yo fruitrolletjes

Muesli mini’sMadeGood
Kleine muesli balletjes die je leuk kunt verstoppen in bento bakjes of om het treat-vakje van de Yumbox mee te vullen. We zijn fan van alle smaken van MadeGood. De mini’s zijn gluten, tarwe, noten en lactosevrij.
Muesli mini's
Nori snackNori snack
Ok, dit is misschien even wennen maar absoluut de moeite waard! De bekende zeewier vellen maar dan crispy. De nori snack is gefrituurd in olijfolie en zit boordevol gezonde eiwitten. Kies voor een variant zonder kunstmatige toevoegingen. Knip voor de verandering ook eens een serie reepjes of leuke figuren van de vellen

RijstcrackersRijstcrackers
De rijstcrackers van Your Organic Nature zijn een hartige en gezonde snack. Ze zijn voedzaam en je kunt er heerlijk op knabbelen. Heerlijk in een bento met kidsproof sushi of als 10-uurtje bij wat rauwkost.

 

WortelchipsWortel chips
Luchtige en knapperige maischipjes met een beetje wortelpoeder van Goodies. Vul gerust een vakje in de bento, ze zijn heerlijk voor een knabbelmomentje maar niet heel vullend.

En meer…

 • Mini rijstwafels
 • Ongezwaveld gedroogd fruit (dadels, abrikozen)
 • Mix van rozijnen, pompoen- en zonnebloempitten
 • Stukje pure chocolade
 • Sesam-honingreep (Sunita)
 • Popcorn (de gezouten variant, zonder suiker)
 • Noten (het advies is om geen noten te geven aan kinderen jonger dan 6 jaar of anders onder toezicht, i.v.m. verstikkingsgevaar).
 • Superfoods (incabessen, gojibessen, mulberries)

Wat zijn jullie tips voor gezonde lunchbox snacks?

Gezonde snack tips

5 thoughts on “Gezonde lunchbox snack tips

 1. Jaaa die fruit jojo’s zijn hier superpopulair! Gisteren heeft hij er zelfs eentje aan zijn juf gegeven.
  Hier geef ik als makkelijke snack wat ontbijtgranen als “honeyloops” of “milk pillows”. Daar zit wel suiker in, maar in de rest van het trommeltje zit er niks van suiker in. Ook hier populair sojabonen. Die heb ik in een bakje in de vriezer. Ideaal.
  Biskids koekjes van de Ekoplaza zijn hier ook populair. Apart verpakt dus superhandig

 2. Alle producten van Ella’s Kitchen! Biologisch, zonder bijvoegingen.
  Hier vallen vooral de knijpfruitjes ( de smoothie, vooral de nieuwe de “White one” is een topper) en de Gepofte Smikkelsticks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *