Halloween bento platter

Maak een spooky Halloween maaltijd

Durf jij aan tafel te gaan met deze griezels en gruwels op je bord? Dit spookhuis maak je makkelijk zelf.

Halloween bento

Het spookhuis is opgemaakt op het Monkey platter bord Kasteel.

“Het bento spook waadt door de donkere kamers van het huis. In de torenkamer laten pompoenen hun spookachtige licht schijnen. Op de zolderkamer ligt een voorraad eikeltjes. Over de muren kruipen enge spinnen. In de schemerige voorkamer liggen kwaadaardige pompoenen op de loer. Door de kieren in de muren waait de wind blaadjes naar binnen. De oude bezem staat tegen de poort…”

Accessoires:
Decoratiemes U & V vorm
Nori punch, voor de gezichtjes van de pompoenen en het spook

Ingrediënten en how to:
Spook en pompoenen
– 200 gram kleefrijst of ‘sushi’ rijst
– Norivel
– 1 groente bouillonblokje
– 3 eetlepels appelciderazijn of rijst azijn
Natuurlijke kleurstoffen (Biovegan) om de rijst te kleuren
– Bleekselderij

Spoel de rijst goed schoon en bereidt de rijst verder zoals is aangegeven op de verpakking. Voeg eventueel een bouillonblokje toe tijdens het koken van de rijst om het licht te kruiden. Maak de rijst aan met de azijn. Om de rijst voor de pompoenen te kleuren maak je de oranje voedingskleurstof aan door een eetlepel water te mengen met een beetje poeder. Maak je handen een beetje nat en vorm balletjes van de rijst voor de pompoenen. Gebruik het decoratiemes voor de verticale lijnen op de pompoenen door de achterkant van de V-vorm licht in de rijstbal te duwen. Gebruik een stukje bleekselderij voor de stengel. Voor het spook maak je eerst een bal van de rijst, duw met je handen vervolgens de rijst in vorm. Met de nori punch maak je gezichtjes van nori voor het spook en de pompoenen. De wangetjes van het spook kun je met een decoratiemes voor cirkels uit ham steken. Geef jij ze liever een enge look? Knip dan zelf een gruwelmond en boze ogen uit de nori met een decoratie schaar.

Eikeltjes
– Druiven
– Babywortels

Snijd de druiven doormidden en hol de helften uit met de U-vorm van het decoratiemes. Snijd de bolle uiteinden van de babywortels af en druk deze in de holle druif.

Pompoentjes
– Wortel

Gebruik de V-vorm van het decoratiemes om de vierkante oogjes voor de pompoentjes uit te steken. Gebruik de U-vorm voor de mondjes door het decoratiemes 2 x vlak boven elkaar in te steken. Het steeltje op de pompoentjes maak je door met de V-vorm de hoeken uit te steken.

Bezem
– Plakje kaas
– Zoute stengel of een dunne soepstengel
– Sprietje bieslook

Rol het plakje kaas stevig op en knoop de bieslook er voorzichtig omheen. Steek de stengel in het rolletje kaas. Knip met een (voedsel) schaar de kaas in reepjes om de bezem te vormen.

Spin
– Zwarte olijven

Snijd een zwarte olijf doormidden voor het lijf van de spin. Snijd nog een olijf doormidden en snijd de helften in reepjes voor de pootjes. Leg de 8 reepjes om het lijf van de spin.

Drink er een toverdrankje bij en gruwel smakelijk!

Tip: Kijk ook eens naar de Halloween uitsteekset voor nog meer griezelige hapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *