Soep meer naar school
5305

Kidsproof soep recepten

Soep is een makkelijke manier voor je kind (en voor jou!) om lekker veel groenten te eten. Ga eens experimenteren met ingrediënten en recepten. Heb je een paar favorieten ontdekt? Vries een voorraadje in. Zo zet je ook op drukke dagen makkelijk en snel een gezonde maaltijd op tafel. Geef soep ook eens mee in de lunchbox; in de OmieBox blijft de soep lekker warm. Of gebruik de mooie Montii thermos.

Zelf croutons maken

Maak zelf leuke croutons. Steek figuren uit brood of bladerdeeg en smeer het licht in met olijfolie (gebruik een kwastje), breng op smaak met kruiden. Verwarm ong. 20 min. in de oven op 160 graden. De restjes (na het uitsteken) bak je natuurlijk ook lekker mee. Doe de croutons in de soep of serveer ze erbij om lekker te dippen.

Teken in je soep

Vul een plastic zakje met griekse yoghurt of een volle room en knip van de hoek een klein puntje af. Je kunt nu leuke figuren tekenen in de soep.

Grappige vermicelli

Pasta is er in veel leuke figuren en doet het ook prima als vermicelli in de soep. Een groene (dino-)soep waar je allemaal dinosaurussen uitvist kan maar zo de lievelingsmaaltijd worden van jouw kind. Of maak jij een soep met wilde dieren of met het hele ABC erin?

Versierende toppings
Met toppings kun je de soep versieren. Kies een garnering die past bij de smaak van de soep. Kies uit verschillende verse of gedroogde kruiden, fijngehakte nootjes, geraspte kaas, croutons, toefjes room, etc. En… probeer bijvoorbeeld eens een gezichtje met amandeloogjes, peterseliehaar en een bieslookmondje, succes gegarandeerd!

Benodigdheden:
– Staafmixer of blender

Bloemkool soep
Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 el. kokosolie
– 1 bloemkool
– 1 liter bouillon

Bereiding:
– Snijd de bloemkool in roosjes.
– Fruit de ui met de knoflook in de kokosolie.
– Bak de bloemkool kort mee.
– Voeg de bouillon toe.
– Kook tot de bloemkool gaar is.
– Pureer de soep met een staafmixer of blender.

Topping: geitenkaas(-figuurtjes) en paprikapoeder.

Bloemkoolsoep
Bento tip: vorm leuke figuren van sushi-rijst en serveer ìn de soep!

Champignon soep
Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 el. kokosolie
– 250 gr. (kastanje)champignons
– 500 ml. bouillon
– 100 ml. slagroom

Bereiding:
– Snijd de champignons.
– Fruit de ui met de knoflook in de kokosolie.
– Bak de champignons kort mee.
– Voeg de bouillon toe.
– Kook tot de champignons gaar zijn.
– Pureer de soep met een staafmixer of blender.
– Roer de room door de soep.

Topping: krulpeterselie

Courgette-pastinaak soep
Ingrediënten:
– 2 courgettes
– 2 pastinaken
– 1 liter bouillon

Bereiding:
– Snijd de groenten.
– Breng de bouillon aan de kook.
– Voeg de groenten toe aan de bouillon.
– Kook de groenten gaar.
– Pureer de soep met een staafmixer of blender.

Topping: fijngehakte walnoten

Courgette-prei soep
Ingrediënten:
– 2 courgettes
– 1 prei
– 1 liter bouillon

Bereiding:
– Snijd de groenten.
– Breng de bouillon aan de kook.
– Voeg de groenten toe aan de bouillon.
– Kook de groenten gaar.
– Pureer de soep met een staafmixer of blender.

Topping: verse of gedroogde bieslook of dille

Courgette-venkel soep
Ingrediënten:
– 2 courgettes
– 1 venkel
– 1 el. anijszaad
– 1 liter bouillon

Bereiding:
– Snijd de groenten.
– Breng de bouillon aan de kook.
– Voeg de groenten en het anijszaad toe aan de bouillon.
– Kook de groenten gaar.
– Pureer de soep met een staafmixer of blender.

Topping: amandelschaafsel

Knolselderij-champignon soep
Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 el. kokosolie
– 1 knolselderij
– 250 gr. kastanjechampignons
– 1 liter bouillon

Bereiding:
– Schil en snijd de knolselderij en snijd de champignons.
– Fruit de ui met de knoflook in de kokosolie.
– Bak de groenten kort mee.
– Voeg de bouillon toe.
– Kook tot de groenten gaar zijn.
– Pureer de soep met een staafmixer of blender.

Topping: gepofte pompoenpitten (bak de pompoenpitten in een pan zonder olie tot ze gaan poffen)

Paprika-abrikozen soep
Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 el. kokosolie
– 3 paprika’s
– 75 gr. gedroogde abrikozen
– 500 ml. bouillon

Bereiding:
– Snijd de paprika en halveer de abrikozen.
– Fruit de ui met de knoflook in de kokosolie.
– Bak de paprika en abrikozen kort mee.
– Voeg de bouillon toe.
– Kook tot de paprika gaar is en de abrikozen zacht zijn.
– Pureer de soep met een staafmixer of blender.

Topping: toefje volle room

Giraffen soep
Bento tip: teken in je soep!

Pastinaak-peer soep
Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 tl. kerriepoeder
– 1 el. kokosolie
– 2 pastinaken
– 1 peer
– 500 ml. bouillon

Bereiding:
– Snijd de groenten.
– Fruit de ui met de kerriepoeder in de kokosolie.
– Bak de pastinaak en de peer kort mee.
– Voeg de bouillon toe.
– Kook tot de pastinaak gaar is.
– Pureer de soep met een staafmixer of blender.

Topping: geroosterde pijnboompitten (rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie)

Pompoen soep
Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 el. kokosolie
– 400 gr. pompoen
– 500 ml. bouillon

Bereiding:
– Snijd de pompoen (of koop pompoenblokjes).
– Fruit de ui met de knoflook in de kokosolie.
– Bak de pompoen kort mee.
– Voeg de bouillon toe.
– Kook tot de pompoen zacht is.
– Pureer de soep met een staafmixer of blender.

Topping: hennepzaad

Soep pasen
Bento tip: serveer de soep eens in een broodje!

Prei soep
Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 tl. kerriepoeder
– 1 el. kokosolie
– 1 prei
– 500 ml. bouillon

Bereiding:
– Snijd de groenten.
– Fruit de ui met de kerriepoeder in de kokosolie.
– Bak de prei 1 minuut mee.
– Voeg de bouillon toe.
– Kook de prei gaar.
– Pureer de soep met een staafmixer of blender.

Tomaten soep
Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 el. kokosolie
– 5 grote (vlees)tomaten (of 500 ml. gezeefde tomaten)
– 15 gr. verse basilicum
– 200 ml. bouillon

Bereiding:
– Snijd de tomaten.
– Fruit de ui met de knoflook in de kokosolie.
– Bak de tomaten kort mee.
– Voeg de bouillon en de basilicum toe.
– Kook tot de tomaat zacht is.
– Pureer de soep met een staafmixer of blender.

Tomatensoep kind
Bento tip: vouw servetten in leuke figuren!

 Wortel-linzen soep
Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 tl. komijn
– 1 el. kokosolie
– 400 gr. wortels
– 150 gr. rode linzen
– 1 liter bouillon

Bereiding:
– Schil en snijd de wortels.
– Fruit de ui met de komijn in de kokosolie.
– Bak de wortel kort mee.
– Voeg de bouillon toe.
– Spoel de linzen goed schoon en voeg toe aan de soep.
– Kook tot de linzen gaar zijn (houd de kooktijd op de verpakking aan).
– Pureer de soep met een staafmixer of blender.

Topping: toefje griekse yoghurt

× WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday