Recepten – gezonde notenrepen

Gezonde notenrepen

Gezonde notenrepen zijn lekkere tussendoortjes én bovendien heel makkelijk zelf te maken met een Notenrepen vorm.
Kies jouw favoriete ingrediënten, mix in de keukenmachine tot een geheel en schep het mengsel in de siliconen mal. 2-3 uur laten opstijven in de koelkast en smullen maar!

Recept Paasreep + GRATIS download Paasreep wikkel.

I.s.m. Priscilla BarendregtPaasreep wikkel

Benodigdheden:
– Keukenmachine

Ingrediënten:
– 200 gr. (medjool) dadels
– 150 gr. pistache noten
– 40 gr. havermout
– 2 el. (rauwe) cacaopoeder

Bereiding:
– Mix de dadels in de keukenmachine tot een deeg.
– Voeg de overige ingrediënten aan de dadels toe in de keukenmachine.
– Mix tot een grof deeg (maal de noten niet te fijn).
– Laat de repen 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.

De repen zijn 7 dagen houdbaar in de koelkast.

Bento tip: doe de repen in jouw paas bento’s of maak een paas-traktatie voor op school of thuis! Verpak de repen in bakpapier en in de Paasreep wikkel.

Recept Kerstreep + GRATIS download Kerst wikkel

Kerst wikkel, notenreep wikkel

Benodigdheden:
– Keukenmachine

Ingrediënten:
– 200 gr. dadels
– 150 gr. cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
– 50 gr. pompoenpitten
– 1 el. anijszaad
– 1 el. kaneel
– 2 el. water

Notenrepen vorm, Snackrepen siliconen malBereiding:
– Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
– Mix tot een grof kruimig deeg.
– Meng 2 eetlepels water door het deeg.
– Schep het deeg met 2 lepels in de notenrepen vorm. Druk het deeg goed aan.
– Laat de repen 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.

De repen zijn 7 dagen houdbaar in de koelkast.

Hou je deeg over? Rol nog wat notenballetjes.

Bento tip: doe de repen in jouw kerst bento’s of maak een kerst-traktatie voor op school of thuis! Verpak de repen in bakpapier en in de Kerst wikkel.

Recept Appeltaartreep + GRATIS download Appeltaart wikkelAppeltaart reepwikkel

Benodigdheden:
– Keukenmachine

Ingrediënten:
– 150 gr. dadels
– 100 gr. havermout
– 75 gr. walnoten
– 2 kleine appels
– 2 el. kaneel
– snufje zout

Bereiding:
– Warm de oven voor op 175 graden.
– Doe de dadels met de walnoten en de helft van de havermout in de keukenmachine.
– Mix tot een grof deeg.
– Doe ook de appels, kaneel, zout en de andere helft van de havermout in de keukenmachine.
– Mix nog een keer kort, tot je kleine stukjes appel overhoudt.
– Schep het deeg met 2 lepels in de notenrepen vorm. Druk het deeg goed aan.
– Bak de repen in 25 minuten af in de oven.

De repen zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Bento tip: verpak de repen in bakpapier en in de Appeltaart wikkel.

Recept Pepernotenreep + GRATIS download Sinterklaas wikkel

Wie zoet is krijgt lekkers…
Als Sinterklaas in het land is snoepen we volop van de pepernoten, marsepein en speculaas. Maak eens een pepernotenreep, want lekker snoepen kan ook gezond! Verpak de pepernotenrepen in bakpapier en daarna in de Sinterklaas wikkel.

Doe de pepernotenreep in de schoen, in de lunchbox en natuurlijk… ook een paar op de hapjestafel tijdens pakjesavond!

Sinterklaas wikkel (Peper-)notenreep

Benodigdheden:
– Keukenmachine

Ingrediënten:
– 200 gr. dadels
– 150 gr. gemengde noten
– 30 gr. kokosmeel
– 3 el. speculaaskruiden
– 1 tl. kardemom
– 60 gr. kokosolie

Sinterklaas Bento

Bereiding:
– Doe alle ingrediënten (behalve de kokosolie) in de keukenmachine.
– Mix tot een (grof) kruimig deeg.
– Smelt de kokosolie op een laag vuur.
– Mix de kokosolie met het deeg.
– Schep het deeg met 2 lepels in de notenrepen vorm. Druk het deeg goed aan.
– Laat de repen 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.

De repen zijn 7 dagen houdbaar in de koelkast.

Bento tip: de pepernotenreep mag natuurlijk niet ontbreken in jouw Sinterklaas bento! Verpak de repen in bakpapier en in de Sinterklaas wikkel.

 

Heb jij ook een beproefd recept voor een lekkere notenreep?

Laat je reactie achter, we vullen ons blog graag aan met nog meer lekkere, gezonde recepten.
———–

Gezonde kindervoeding

De Bentofabriek stimuleert ouders en kinderen om bewuster en gezonder te eten middels bento. Alle recepten worden geschreven vanuit de natuurvoeding, met pure en onbewerkte ingrediënten. Sabine van Workum is Natuurvoedingskundige, gespecialiseerd in kindervoeding. Heb je vragen over recepten of producten, stuur een mail naar: info@bentofabriek.nl. Of plaats een reactie op het blog.

Word lid van de groep ‘Bento ideeën – Yumbox Benelux’ en ontdek hoe jij jouw kind gezonde eetgewoonten leert met bento. Proeven wordt leuk en eten een feest! Stel hier al je vragen over kindervoeding- en dieet.

Als groepslid ontvang je direct korting op je bestelling. Bovendien ben je altijd als eerste op de hoogte van leuke recepten en nieuwe producten.

Facebook groep

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *